Distriktets verksamhet

21 augusti, 2024

En sommar med varierande väder och varierande resultat i länets bigårdar går mot sitt slut och en hel del aktiviteter arrangerade av vårt biodlaredistrikt lägger grund för steget in i höstterminen 2024.

En händelserik vårtermin med januarimöte i Sala på temat ”friska bin och vinteröverlevnad”, ett årsmöte förlagt i Bålsta anslutet till Apiscandias konferens i februari och ett mycket uppskattat vårmöte i Västerås som besöktes av Sussanne Havn och Per Holm från Gröna Bigården i Vidja i maj.

I juni samlades drygt 30 medlemmar för en studieresa med buss till Uppsala ett besök hos Uppsaladistriktets bigård i Jälla. Förutom ett intressant besök i alla faciliteter fick man ett föredrag och samtal med forskare Barbara Locke Grandé från ”Center för forskning om honungsbin på Sveriges Lantbruksuniversitet om bihälsa”. En gemensam lunch och sedan ett besök på Adolfsborgs Honung innan bussen tog deltagarna hem till Västmanland igen.


Nu väntar en sensommar och höst med bestyr i bigårdar och slungrum. Styrelsearbetet i distriktet tar fart igen, möte med företrädare för lokalföreningarna planeras och snart kommer en inbjudan till ett höstmöte den 19 oktober!

Håll utkik här och följ gärna vår fb-sida
https://www.facebook.com/share/tKWxhKCibuHu2RMS/?mibextid=WC7FNe

Varmt välkomna att hänga med!