Apiscandia i Bålsta 16-18 februari

8 januari, 2024

På skandinaviska biodlarkongressen Apiscandia som genomförs i Bålsta 16-18 februari samlas forskare, specialister och biodlare från Norden och runt om i världen för att diskutera frågor relaterade till hotet mot den inhemska biodlingen och problemet med importen av falsk honung.

Temat för kongressen är Honungsmarknaden – fokus och framtid. Hur ser marknaden ut, och vilken potential finns i Sverige och internationellt? Vad är det som driver tillväxten på honungsmarknaden? Dessa är frågeställningar i årets program, och de kommer att diskuteras i en paneldebatt med aktörer från marknaden.

Kongressen kommer att äga rum på Aronsborgs Möte & Konferens Centrum, nära Stockholm. Under Apiscandia ges möjlighet att ta del av den senaste vetenskapen och få insikt i nya idéer inom biodling samtidigt som du träffar gamla vänner och knyter nya kontakter under ditt besök på konferensen och utställningen.

Kongressen är uppdelad i tre block, och på lördagen håller Biodlarna i ett av blocken. Där kommer vi att presentera Friska Bin, den nya informationsportalen för bihälsa, fördjupa oss i Bihusesynen samt berätta om det uppdaterade Honungsbedömningsreglementet med kvalitetsintyg.

Mer information och biljetter till kongressen hittar ni på Apiscandias hemsida: http://apiscandia.com/